Odpowiednie wyposażenie zaplecza gastronomicznego to niezwykle istotna kwestia, która pomoże w usprawnieniu pracy całego lokalu. Na zapleczu dobrze urządzonej restauracji nie powinno zabraknąć między innymi praktycznych i przestronnych blatów oraz funkcjonalnych i pojemnych lodówek.
Wybór lodówki gastronomicznej – o czym pamiętać?
Lodówka gastronomiczna to urządzenie stanowiące obowiązkowy element wyposażenie każdej restauracji – podczas zakupu lodówki dla gastronomii warto zwrócić uwagę przede wszystkim na parametry techniczne wybieranych rozwiązań.
Wybierając lodówkę gastronomiczną koniecznie należy pamiętać między innymi o potrzebach danego lokalu, mając na uwadze to, że wybór odpowiednich rozmiarów i pojemności lodówki ułatwi organizację pracy restauracji. Dodatkowo podczas wyboru sprzętu gastronomicznego warto zwrócić uwagę także na klasę energetyczną wybieranych urządzeń – w przypadku restauracji najlepszym wyborem okaże się zakup nowoczesnej, energooszczędnej i ekologicznej lodówki.
Lodówka z system No Frost
Lodówka wyposażona w zaawansowany system No Frost, zapobiegający oszranianiu to sprzęt, który można spotkać w wielu lokalach gastronomicznych. Warto pamiętać o tym, że urządzenie tego typu jest nie tylko funkcjonalne, ale także i niezwykle łatwe w utrzymaniu.
Dzięki odprowadzaniu wilgoci bezpośrednio na zewnątrz urządzenia, technologia No Frost stanowi skuteczną ochronę przed osadzeniem się szronu i lodu. Ponadto to system No Frost sprawia, że przechowywana żywność dłużej zachowuje świeżość.
Lodówka dla gastronomii z funkcją szybkiego chłodzenia
Lodówka gastronomiczna z funkcją szybkiego chłodzenia to rozwiązanie, na które decyduje się coraz więcej osób. Urządzenia tego typu umożliwiają błyskawiczne schłodzenie żywności i napojów, co okaże się szczególnie przydatne w cieplejsze dni. Opcja szybkiego chłodzenia sprawdzi się także w lokalach specjalizujących się w serwowaniu alkoholu.
Warto pamiętać o tym, że funkcja szybkiego chłodzenia odpowiada za stabilizację temperatury wewnątrz urządzenia, przyczyniając się między innymi do znacznego zwiększenia jego wydajności.